zondag 20 maart 2016

06. Breivorken

"Juf, mogen we nog even breivorken?" Een nieuw werkwoord is geboren.
Via Onderbouwd kwam ik een aantal jaar geleden in aanraking met de breivork.
Vroeger heb ik heel wat gepunnikt. Bij punniken heb je niet direct resultaat. Het blijft eerst een hele poos in het klosje zitten. Bij de breivork zie je direct wat er gebeurd.
Tijdens het thema Winter introduceerde ik de breivork in mijn groep. Arie wilde zo graag een nieuwe sjaal. Al snel volgde er een kaartje voor het kiesbord en alle breivorken zijn tijdens de inloop en de werkles steeds in gebruik. Sjaals, kettingen, armbanden enz. worden gemaakt.

 
 

Door het enorme succes daagde ik de leerlingen uit om versieringen te maken voor een paasei. "In de wei, lag een ei, van papier, tierelierelier".
Mooie strepen op eieren en bloemen werden gemaakt. En het leuke is, dat de breivork sinds kort bij de Hema te koop is. Een aantal kinderen uit mijn groep is thuis ook al aan het breien.

05. Kolletje

Tien jaar geleden (2006) kocht ik mijn eerste Kolletje boek en las onze eigen dochters hier uit voor. In de loop der jaren een Kolletje-boeken-verzameling aangelegd.
Ik lees deze verhaaltjes graag voor tijdens het fruit eten op school. We genieten dan samen enorm van dit meisje met haar toversokken.
Vanmorgen naar de schaapskooi in Doldersum geweest om het nieuwste exemplaar te bemachtigen. Nog niet eens leverbaar in de winkels....
Gesigneerd door Natascha Stenvert. Blij mee. Dat wordt morgen voorlezen!